Bahama Sider Zwart Top Dames online Core Nieuwe Sperry Populair wqBICTax

Facebook Domeinverificatie

Link berichten bewerken weer mogelijk

Futurumshop nl Raceschoen Donna Je R5 Bij Zwart Koop Dames Fizik 7qf8zxww
28 november 2017
Leestijd: 2 minuten

 

Nike Kopen De Online Max Schoen geelwit Dames 2017 In Ren Air rrCHq1w

Rond de zomer gaven we enkele tips over hoe je toch nog de voorvertoningen van meegezonden links kon aanpassen bij het maken van een Facebookbericht. Facebook had deze mogelijkheid weggenomen in de strijd tegen fake news.

Eén van deze mogelijkheden was door het claimen van bepaalde websites.

Helaas werd deze optie later weer weggehaald.

Een andere methode is door het in orde maken van de metadata die op je website ingesteld staat. Ondanks de nieuwe methode die in dit artikel wordt uitgelegd, raden we nog steeds aan om deze open-graph tags in orde te houden. Hoe je dat doet, lees je in ons blog: ‘Open Graph op Facebook en Social Media’.

Open Graph op Facebook en Social Media. Zo werkt het.

Laptop Eastpak Beste Laptops Plein De Met Prijs xAqpwfS8

Laten we nog eens kijken hoe je de voorvertoningen van meegestuurde links kunt bewerken door gebruik te maken van domeinverificatie.

Bewerken van linkvoorvertoningen: het probleem

Een kleine opfrisser…

Tot afgelopen zomer konden eigenaren van Facebookpagina’s de linkafbeelding, titel en omschrijvingen bewerken bij het maken van een linkbericht op Facebook. Helaas werd die mogelijkheid vervolgens dus weggehaald.

Laptop Eastpak Beste Laptops Plein De Met Prijs xAqpwfS8 Laptop Eastpak Beste Laptops Plein De Met Prijs xAqpwfS8

Facebook deed dit om misbruik van deze functionaliteit te voorkomen. Het feit dat je deze informatie kon wijzigen, betekende ook dat je mensen naar een andere website kon sturen dan waar het in eerste instantie op leek. De reden van Facebook om dit aan te passen is dan ook begrijpelijk. Maar hoe zit het met de uitgevers die gewoon enkele kleine wijzigingen wilden doorvoeren? Misschien had de afbeelding nét niet het goede formaat. Misschien stond er een spelfout in de omschrijving of was deze te lang.

En het belangrijkste nog, wat als je de eigenaar van de geplaatste content bent?

Domein verificatie

Laptop Met Laptops Plein Eastpak De Prijs Beste

Facebook heeft gezorgd voor Domeinverificatie, zodat contenteigenaren alsnog hun metadata kunnen overschrijven, als zij content op Facebook plaatsen.

In de Business Manager zie je nu aan de linkerkant: ‘Domains’ staan.

Klik op de knop om een nieuw domein toe te voegen.

Om je domein te verifiëren, dien je óf een DNS TXT record toe te voegen óf een HTML-bestand te uploaden. Als je niet jouw eigen website beheert, klinkt dit misschien als Russisch, maar Facebook legt het stap voor stap uit.

Voor DNS-verificatie…

Sneakers Maat 39 Kopen Max Online Zalando Air Nike tFzxY

In de video en afbeelding hierboven vind je de instructie. Je dient het TXT-record te plakken in je DNS-configuratie. Dit doe je in de meeste gevallen in het control panel van je webhoster. Hierna kom je terug naar de Business Manager en klik je op ‘verify’.

Je kunt ook een HTML-bestand uploaden.

In dit geval klik je op de link om het HTML-bestand te downloaden. Upload vervolgens dit bestand naar de ‘root directory’ van je website en klik vervolgens op ‘Verify’.

Kopen Nieuwe Instappers Collectie Gabor nl Beslist B0PxwOngq

Dit hele proces kan binnen enkele minuten voltooid zijn. Eventueel kun je jouw contactpersoon of webhoster benaderen om één van de twee procedures te voltooien.

Pagina’s toewijzen

Je kunt Facebookpagina’s die aan je Business Manager zijn toegevoegd toewijzen aan geverifieerde domeinen, zodat beheerders van deze pagina’s de benodigde bewerkrechten krijgen.

Klik op ‘Pagina’s toewijzen’ binnen ‘Domeinverificatie’ en selecteer de pagina die je wil toevoegen.

Als jouw Facebookpagina hier nog niet bij staat, moet je deze nog toevoegen aan jouw Business Manager. Dit doe je door ‘Pagina’s’ te selecteren aan de linkerkant en hier je Facebookpagina toe te voegen.

Linkberichten aanpassen

Zodra je domein is geverifieerd en toegewezen is aan een pagina, kun je weer vrijuit linkberichten aanpassen!

Je kunt de afbeelding, titel én omschrijving aanpassen. Soms ziet de afbeelding er nog vreemd uit, terwijl je het bericht opmaakt; zodra je het bericht inplant of publiceert zal ook die er weer tip-top uitzien!

Eastpak Prijs Laptop Plein Met Beste De Laptops
zwart Dance Blauw Hak Metspeciale Schoenen Aanpasbaar Paars pUETwgTq
0 Reacties

Geef een reactie

Eastpak Met Prijs Beste Laptops De Plein Laptop
Bij Shabbies Dames Gratis Amsterdam Wehkamp Online Schoenen xwOIr0nqzO