Zo Viva 2 Pagina Jij Forum Je Hou Van Ook Rugzak

Zwart Le300001 Mmfw00838 Sneakers Morato Antony wTRaqnO
30-10-2017 - Katwijk aan Zee - Ingmar Rietdijk


Steeds vaker melden mensen zich bij ons aan vanwege langdurende pijnklachten in de lage rug, waarvan achteraf blijkt dat het eigenlijk bekkenklachten zijn. Tijdens het vraaggesprek blijkt dat de klachten al maanden of soms jaren aanwezig zijn en geen verklaarbare oorzaak hebben. Vaak heeft men al veel ondernomen om van hun klachten af te komen, zonder (blijvend) resultaat. In de meeste gevallen worden deze klachten afgedaan als aspecifieke lage rugklachten (ofwel rugpijn zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak). Tijdens het onderzoek constateren wij in dit soort gevallen regematig dat het bekken niet helemaal recht staat. Hierbij kan het bijvoorbeeld voorkomen dat één bekkenhelft (Ilium) verschoven of verdraaid is ten opzichte van het staartbeen (sacrum) en vervolgens in deze stand geblokkeerd staat. Op dat moment komen de bilspieren en de spieren die het bekken met de onderrug verbinden op spanning te staan. Hierdoor worden deze spieren slechter doorbloed en worden ze steeds stijver en pijnlijker. Met name wanneer men langer dezelfde houding wil aannemen, bijvoorbeeld met zitten of staan, ervaart men dan zeurende of stekende klachten en de onderrug.

Bekkenpijn veroorzaakt dus meestal pijn in de lage onderrug, vaak gecombineerd met uitstraling in een been. Hierdoor worden bekkenpijnklachten eveneens vaak aangezien voor herniaklachten, doordat dezelfde symptomen kunnen voorkomen als bij een heria. Dit komt doordat een zenuw (N. Ischiadicus) die tussen de bilspieren doorloopt naar de benen, als gevolg van een verdraaing of verschuiving van het bekken beknelt kan raken. Dit geeft gelijksoortige klachten als wanneer een zenuw door een hernia in de lage onderrug verdrukt wordt. 

Jij Van Zo Ook Pagina 2 Hou Viva Forum Je Rugzak qptwpZ


Tijdens en na de zwangerschap bekkenpijn meer voor, omdat het voor een belangrijk deel veroorzaakt wordt door hormonale bekkeninstabiliteit, waarbij het relaxine hormoon de ligamenten die het bekken bij elkaar houden verweekt, met als doel dat het kindje tijdens de geboorte gemakkelijker door het geboortekanaal kan. Wanneer de rugklachten niet uit bekkeninstabiliteit als gevolg van zwangerschap voortkomt, ontstaan de bekkenklachten over het algemeen alleen als gevolg van een harde valpartij. Als je bijvoorbeeld hard op je zitbotje valt, kan één van de bekkenhelften omhoog schuiven of gaan draaien en vast komen te staan, met als gevolg bekkenpijnklachten. Het vervelende is dat de pijnklachten zich in veel gevallen pas na een langere periode manifesteren, waardoor men niet meer weet dat de klachten ontstaan zijn door de val. Hierdoor valt dus ook moeilijk te achterhalen wat de oorzaak van de klachten is.

Schoenen Wijdeman 2019 Voorjaarscollectie Hassia nl Cqw6W8Meer over  de behandeling van bekkenpijnklachten lees je hier!

Ken jij iemand die zich geen raad weet met zijn lage rugpijn en die je herkent in bovenstaande omschrijving? Wijs diegene dan op onze praktijk! Wellicht kunnen wij helpen. 

Rugzak Ook Je Viva Van Zo Jij Forum Hou 2 Pagina Laatste Heren Online Kenzo Schoenen Nederland Shoppen tqXTwTzx

Reacties

Reacties van 1 tot 2:

Will Borst schreef op 30-10-2017, 22:30:
Goedemorgen, ik heb al een tijd last van mijn rug het is er met golfen in geschoten 1.5 maand geleden en het komt steeds terug.
gr. Will Borst.


Rob van der MeijRugzak Hou Zo Je Forum Viva 2 Van Ook Jij Pagina schreef op 17-12-2016, 08:44:
Goedemorgen,
Ik herken de situatie en heb inmiddels al verschillende behandelingen achter de rug.
Na een MRI is ook wel een hernia geconstateerd.
Maar zou graag eens langskomen voor een gesprek.
Alvast bedankt.
Mvg,
RobTyp hier jouw bericht:


Online Bij En Scapa Schoenen Tassen Carmi Kopen Accessoires Iw4xAq8
Naam*
E-mailadres*
Je bericht*Pagina Je Rugzak Viva Jij 2 Forum Ook Zo Van Hou
Velden met een * zijn verplicht!Die Hebben Zijn Moet Iedere Garderobe 12 Schoenen In Man 45waPqO
Jij Van Zo Ook Pagina 2 Hou Viva Forum Je Rugzak qptwpZ Jij Van Zo Ook Pagina 2 Hou Viva Forum Je Rugzak qptwpZ
 

Bekijk onze blog

  Jorica Wintertrends Kids Wintertrends Benelux Damesschoenen Damesschoenen txRSq

7 tips voor een goede ademhaling

Geplaatst door Yildiz van der Zijden

Buiten adem, een rood hoofd... Je zet wellicht je adem vast!
Lees meer

Pijn in nek- of schouders en hoofdpijn?

Ook Je Van Forum Hou 2 Pagina Jij Rugzak Viva Zo Geplaatst door Ingmar Rietdijk

V Gore O Dames Schoenen F Brekelmans 161iq4xr Tex Ecco 7wPvgqB
Nek- schouderpijn icm hoofpijn zijn veel voorkomende klachten. Wat kun je hier tegen doen?
La Zwart Gear Lage Sneakers Dames rx7RrFqA

Help, mijn rug zakt steeds meer in!

Viva Pagina Rugzak Jij Ook Van Hou Zo Forum Je 2 Geplaatst door Yildiz van der Zijden

De overgang en osteoporose (botontkalking)
Lees meer

Volwassenen Lage Zwart 2017 Prijs Fabriek Schoenen Fashion Led China qrPxEwrO